Οικογενειακές Στιγμές

Οι οικογένειες είναι καλοδεχούμενες εδώ!! Τα παιδιά, όπως και παντού στην Αθήνα, τα υποδεχόμαστε πάντα με ένα χαμόγελο από αυτά που μας χαρίζουν και τα ίδια κάθε στιγμή της ημέρας. Αν επισκέπτεστε την Αθήνα οικογενειακώς, θα βρείτε παιδικές χαρές, δωμάτια απόδρασης, μυθολογικές διαδρομές και αθλητικές δραστηριότητες για παιδιά όλων των ηλικιών.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ

Μια μοντέρνα παιδική χαρά στην Παραλία της Γλυφάδας

Η Γλυφάδα απέκτησε επιτέλους μια παιδική χαρά πάνω στην παραλία της. Πιο συγκεκριμένα, στην 3η παραλία Γλυφάδας, άνοιξε μετά από ανάπλαση μια σύγχρονη, ασφαλής και ποιοτική παιδική χαρά με πολλά παιχνίδια, νέα δέντρα, καινούργια φωτιστικά με λάμπες LED τελευταίας γενιάς και ένα μεγάλο παιχνίδι-καράβι.

Allou! Fun Park

Το μεγαλύτερο πάρκο διασκέδασης στην Ελλάδα σε πολύ κοντινή απόσταση στην Γλυφάδα το επισκέπτονται «παιδιά» όλων των ηλικιών για διασκεδάσουν με τα τεράστια τρενάκια του και τα ευφάνταστα παιχνίδια του σε έναν χώρο πρασίνου και ατελείωτης διασκέδασης.

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο Κατά την επίσκεψή σας στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, θα εντυπωσιαστείτε από τους ρινόκερους, τις καμηλοπαρδάλεις, τα ερπετά, τα λιοντάρια, τους παπαγάλους, τα άλογα της Σκύρου, τα ελάφια, τους χιμπατζήδες, τις καμήλες, τους ελέφαντες, τα δελφίνια, τις φώκιες, τους λύκους, τις χελώνες, τους ιπποπόταμους, τα φλαμίνγκο και πολλά ακόμη ζώα. Πηγαίνετε και οι εκπαιδευτές του ζωολογικού κήπου θα σας φέρουν πιο κοντά στα ζώα που αγαπάτε. Ναι, θα σας δοθεί η ευκαιρία να ταΐσετε τα ζώα που σας αρέσουν.

ΑΡΧΕΛΩΝ, Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιας Χελώνας

Το Archelon Center, σε απόσταση 5 λεπτών με τα πόδια από το Emmantina Hotel, είναι ανοιχτό για επισκέπτες που ενδιαφέρονται για τη διάσωση και τη φροντίδα των χελωνών. Θα οδηγηθείτε γύρω από τις δεξαμενές που φιλοξενούν νοσηλευόμενες χελώνες και εκθεσιακό χώρο. Θα σας δοθεί η ευκαιρία να συμμετάσχετε σε μια διαδραστική παρουσίαση σχετικά με τα μοναδικά χαρακτηριστικά των θαλάσσιων χελωνών (Είσοδος: Δωρεάν).

Η Εταιρεία Προστασίας του Sea Turtle ARCHELON ιδρύθηκε το 1983 και είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Το 1993 ο ΑΡΧΕΛΩΝ, σε συνεργασία με το Δήμο Γλυφάδας, δημιούργησε το πρώτο νοσοκομείο για θαλάσσιες χελώνες στη Μεσόγειο. Αντικείμενο του Συλλόγου είναι να μελετήσει τη διατήρηση των χελωνών και των ενδιαιτημάτων τους και τη διαχείριση παράκτιων οικοσυστημάτων, σημαντικών παραλιών ωοτοκίας χελωνών στη χώρα. Επίσης, ο στόχος του ΑΡΧΕΛΩΝ είναι η θεραπεία τραυματισμένων θαλάσσιων χελωνών και η απελευθέρωσή τους.